Kuchařky

Není univerzálnějších knih, než jsou kuchařky. Lidstvo odjakživa rozdělovaly různé jazyky, politická přesvědčení i náboženství. Láska k dobrému jídlu nás naopak všechny spojuje. A to i když jde o jídlo exotičtější – koneckonců, nejen knedlíky živ je člověk. U nás najdete široký výběr kuchařek s tisíci receptů, které uspokojí i ty nejnáročnější chutě.

Buďte
a nakupujte s dopravou ZDARMA
0
měsíčně
Upřesnit parametry
Novinka
Roman Vaněk: Sváteční - Spolehlivé recepty, rady a postupy Roman Vaněk: Sváteční - Spolehlivé recepty, rady a postupy
Roman Vaněk: Sváteční - Spolehlivé recepty, rady a postupy

Nová, špičkově zpracovaná kuchařka a nadčasový průvodce pohoštěním českých a moravských domácností. Přes 180 fotografií a ilustrací! Více než 130 receptů. Přehledné postupy psané jednoduchým jazykem, kterému rozumí opravdu každý.

můžete mít 23.4. - 24.4.

Novinka
Zdeněk Pohlreich: Zlatá klasika / Recepty prověřené časem Roman Vaněk: Sváteční - Spolehlivé recepty, rady a postupy
Zdeněk Pohlreich: Zlatá klasika / Recepty prověřené časem

Zlatá klasika – to jsou recepty na jídla, která se v naší zemi těší té největší oblibě a považujeme je za nedílnou součást české kuchyně.

můžete mít 23.4. - 24.4.

Novinka
Josef Maršálek: Buchty po ránu Roman Vaněk: Sváteční - Spolehlivé recepty, rady a postupy
Josef Maršálek: Buchty po ránu

Už nemusíte chodit do cukrárny! Josef s Terezou vás nenechají v troubě a poradí vám, jak si ty největší dobroty upéct snadno doma, tak abyste jimi mohli pohostit i nečekanou nedělní návštěvu. Co dělat, když těsto nekyne? Jak vymazat formu na bábovku?

můžete mít 23.4. - 24.4.

Fontana Syrová strava jako životní styl, Ruthann Russo Fontana Syrová strava jako životní styl, Ruthann Russo
Fontana Syrová strava jako životní styl, Ruthann Russo

Konečně kniha, která nabízí jasný a ucelený přehled o tom, co to znamená stát se vitariánem. Pokud uvažujete o přechodu na syrovou stravu, nebo již součástí tohoto zdravého, vitálního hnutí jste, může pro vás tato kniha být novou biblí.

můžete mít 23.4. - 24.4.

Alena Doležalová: Neodolatelné krémové moučníky Fontana Syrová strava jako životní styl, Ruthann Russo
Alena Doležalová: Neodolatelné krémové moučníky

Krémové moučníky jsou pro většinu z nás opravdu neodolatelné. Nemusí být ani příliš složité a zdlouhavé na přípravu. Kuchařka obsahuje pestrou nabídku moučníků s nejrůznějšími krémy a polevami, včetně rad a tipů pro přípravu a zdobení.

můžete mít 24.4. - 25.4.

Bebarová Tereza, Maršálek Josef,: Buchty po ránu Fontana Syrová strava jako životní styl, Ruthann Russo
Bebarová Tereza, Maršálek Josef,: Buchty po ránu

Už nemusíte chodit do cukrárny! Josef s Terezou vás nenechají v troubě a poradí vám, jak si ty největší dobroty upéct snadno doma, tak abyste jimi mohli pohostit i nečekanou nedělní návštěvu. Co dělat, když těsto nekyne? Jak vymazat formu na bábovku?

můžete mít 29.4. - 2.5.

Peacock Gabriela: Úžasnější za 2 týdny Winterová Jana Šmíd: Mami, mám hlad 2 - Snadné recepty pro celou rodinu
Peacock Gabriela: Úžasnější za 2 týdny

Známá nutriční specialistka českého původu Gabriela Peacock, mezi jejíž klienty se řadí i členové britské královské rodiny, přichází s převratnou knihou, která umožní cítit se skvěle každému z nás bez ohledu na to, jak hektickým stylem života žijeme.

můžete mít 3.6. - 6.6.

Winterová Jana Šmíd: Mami, mám hlad 2 - Snadné recepty pro celou rodinu Winterová Jana Šmíd: Mami, mám hlad 2 - Snadné recepty pro celou rodinu
Winterová Jana Šmíd: Mami, mám hlad 2 - Snadné recepty pro celou rodinu

Období prvních příkrmů je za námi, ale každodenní vaření dětem je stále oříšek? Také si každý den pokládáte otázku, co malým strávníkům předložit tentokrát? Pak vám bude tato kniha skvělou inspirací!

můžete mít 24.4. - 25.4.

Peacock Gabriela: Mladší za 2 týdny Winterová Jana Šmíd: Mami, mám hlad 2 - Snadné recepty pro celou rodinu
Peacock Gabriela: Mladší za 2 týdny

Známá nutriční specialistka českého původu Gabriela Peacock, mezi jejíž klienty patří i členové britské královské rodiny, se po úspěchu své prvotiny, Úžasnější za 2 týdny, ve své další knize zabývá dlouhověkostí – tématem, které zkoumají ty nejprogre

můžete mít 24.4. - 25.4.

Ouhrabková Zuzka: Zkvašeno - Kvašení není raketová chirurgie! Annabel Karmelová: Kuchařka pro děti Bezva recepty krok za krokem - Už umím vařit jako maminka!
Ouhrabková Zuzka: Zkvašeno - Kvašení není raketová chirurgie!

Máte touhu začít a nevíte, z jakého konce to vzít? Nebo už jste něco zkusili, ale nedaří se? Udělejte to jednoduše. Kvašení a kysání patří pravděpodobně k nejstaršímu způsobu konzervace jídla a získávání nových chutí.

můžete mít 24.4. - 25.4.

Punčochář Jan: Jak vaříme u Matěje Annabel Karmelová: Kuchařka pro děti Bezva recepty krok za krokem - Už umím vařit jako maminka!
Punčochář Jan: Jak vaříme u Matěje

První kuchařka šéfkuchaře Jana Punčocháře s recepty jeho restaurace U Matěje, kterou najdete v malebném místě mezi vysokými kaštany na pražské Hanspaulce.

můžete mít 24.4. - 25.4.

Annabel Karmelová: Kuchařka pro děti Bezva recepty krok za krokem - Už umím vařit jako maminka! Annabel Karmelová: Kuchařka pro děti Bezva recepty krok za krokem - Už umím vařit jako maminka!
Annabel Karmelová: Kuchařka pro děti Bezva recepty krok za krokem - Už umím vařit jako maminka!

VAŘENÍ JE HRAČKA! Celá tahle knížka je prošpikovaná krásnými fotkami, úžasnými nápady, triky, podrobnými postupy a hlavně bezva recepty! Už při čtení se ti budou sbíhat sliny. Naučíš se krájet, sekat, šlehat, zdobit, péct a mnoho dalšího jako šéfkuchař.

můžete mít 23.4. - 24.4.

Vaříme s celebritami

Není lepšího učitele, než je mistr v oboru! Naštěstí poslední dobou spisovatelská múza přeje nejedné kuchařské kapacitě a kuchařky z pera slavných šéfkuchařů vyskakují jako houby po dešti. Knihy receptů čile sepisuje Jamie Oliver, Nigella Lawsonová (v jejích stopách úspěšně následuje také česká televizní kuchařka Karolína Kamberská) nebo Gordon Ramsay. V domácích podmínkách však přece jen větší věhlas získali naši vlastní kuchaři.

V čele gastronomických celebrit stojí bezesporu dlouhá léta „šéf“ Zdeněk Pohlreich, i když mu na paty zdařile šlape předseda Prakulu Roman Vaněk se svou řadou bílých kuchařek. Českým fenoménem je nekonečný cyklus Prostřeno!, který nedávno oslavil deset let vysílání, nebo úspěšný seriál Ohnivý kuře. Nebývalou popularitu si získala také kuchařská soutěž ve velkém stylu Masterchef, ve které nadaní amatérští kuchaři zápolí s komplexními recepty moderního kulinářství.

Vegetariánství, veganství a diety

Občas to jde i bez masa – nebo bez jiných ingrediencí. Nové tisíciletí s sebou přineslo celou řadu vědeckých poznatků o vhodné stravě. Doba pokročila a případná dieta nyní může být motivována nejen zdravotním omezením nebo snahou shodit nějaké to kilo, ale i etickým přesvědčením. Ať už je vaše motivace jakákoli, jedno je jisté; držet dietu není žádná legrace a hodí se využít veškeré pomoci, která se nabízí.

V naší sekci kuchařek najdete publikace o bezlepkové stravě, o moderních dietách jako je paleo, raw, ketodieta nebo „cukrfree“ bez využití rafinovaných cukrů, ale i o běžnějších stravovacích volbách jako je vegetariánská nebo veganská strava. Popularitu si u nás získaly především kuchařky Elly Woodward, která se specializuje nejen na veganství, ale také na green smoothies.

Občas ale člověk míní a ručička váhy, naklánějící se povážlivě doprava, mění. Češi jsou naštěstí přeborníky nejen v nabírání kil, ale také v jejich spalování. Z desítek diet, na které přísahají tisíce příznivců, si určitě vyberete. Zjevením se stala třeba kniha receptů Břicháče Toma, díky které zhubnul bezmála třicet kilo, Inspiromat Kačky Tiché, série kuchařek ze Svatojánu od Evy Francové a vaření podle Herbáře, nebo zdravé dietní recepty Karolíny Katchaby Hrubešové.

A konečně, proč si to nepřiznat – jedním z motivů, proč začínat s dietováním, může být i menší finanční (nebo časová) tíseň. Do výplaty zbývá týden a v peněžence máte průvan? Láďa Hruška, Jiří Babica nebo Matěj Pospíšil určitě rádi poradí, jak vykouzlit chutný pokrm s minimem úsilí, času a vynaložených finančních prostředků.

Exotická kuchyně

Odrazovala vás od kuchařských pokusů omezená dostupnost a vysoká cena cizokrajných ingrediencí? Věřte nám, že na zpestření jídelníčku nemusíte nutně vynakládat malé jmění. Celou řadu receptů čínské, vietnamské, italské, francouzské, mexické nebo americké kuchyně zvládnete s přehledem vykouzlit z každodenních přísad, které seženete v každém obchodě.

^ Zpátky nahoru

Přečtěte si více v naší literární kavárně